Avondconferentie ‘polygrafie’ door Gregorio Cornelis | 23/02/23

De voorzitter en de leden van het bestuursorgaan nodigen u en uw partner uit op de avondconferentie ‘het gebruik van polygrafie in gerechtelijke onderzoeken’ op donderdag 23 februari 2023 om 19.00 uur in het Grootseminarie, Potterierei 72, 8000 Brugge.

Iedereen heeft vast al horen spreken over de leugendetector. De daarbij gebruikte techniek van polygrafie wordt ruim toegepast bij medische onderzoeken, maar minder bekend is dat België het enige West-Europese land is waar polygrafie ook gebruikt wordt in gerechtelijke procedures. Niet te verwonderen dus dat de meningen hierover verdeeld zijn. De politie verdedigt de test met vuur, terwijl wetenschappelijke experten deze afkraken.

Maar wat is een polygraaf, hoe werkt deze, wat is de betrouwbaarheid ervan en wat zijn de argumenten pro en contra?

Gregorio Cornelis werkt als rechercheur-polygrafist bij de Federale Gerechtelijke Politie in de Directie Technische & Wetenschappelijke Politie / Dienst Gedragswetenschappen – Polygrafie. Met zijn jarenlange professionele ervaring is hij goed geplaatst om ons te antwoorden op deze en andere vragen. Aan de hand van resultaten in vroegere onderzoeken en een live demonstratie legt hij ons uit hoe in België de polygrafie gebruikt wordt voor leugendetectie bij gerechtelijke onderzoek…

Na de conferentie is er gelegenheid voor een afsluitend drankje en verder napraten in de bar.
Deelname aan deze conferentie is gratis.
We hopen van harte u te mogen ontmoeten op deze ongetwijfeld leerzame en boeiende avond, die ons meeneemt in de wereld van het wetenschappelijk gerechtelijk onderzoek.

Philip De Munter             Ben Engelen             Ivan Loncke             Jan De Vos
ondervoorzitter                secretaris                  penningmeester      voorzitter

Tijdens de activiteit kunnen foto’s gemaakt worden voor de publicatie in ons tijdschrift, op Facebook en/of onze website.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .