Avondconferentie en nieuwjaarsreceptie “Hollywood Boulevard” door Steven De Foer | 23/01/23

Bij de start van het nieuwe werkjaar nodigen de voorzitter en de leden van het bestuursorgaan u samen met uw partner uit op de avondconferentie en nieuwjaarsreceptie “Hollywood Boulevard”, hoe de filmindustrie in Hollywood sterren maakt en kraakt op maandag 23 januari 2023 om 19.00 u in de aula van het Grootseminarie, Potterierei 72, 8000 Brugge.

Waarover zouden Charlie Chaplin en Leonardo DiCaprio het hebben als ze elkaar zouden ontmoeten? Zouden Judy Garland en Marilyn Monroe het opnieuw doen, als ze vooraf wisten hoe het sterrendom hen zou vermorzelen? Wisten Marlon Brando, Al Pacino en Daniel Day Lewis hoe schadelijk het voor de menselijke psyche kan zijn emotioneel teveel te investeren in een rol? En hoe slagen hedendaagse sterren als Catherine Deneuve en Tom Hanks erin sociaal en psychisch hun evenwicht te bewaren en relevante rollen te kiezen?

Steven De Foer vertelt in Hollywood Boulevard welke filmsterren de voorbije eeuw het meest gekleurd hebben. In veertig meeslepende, merkwaardige levensverhalen en met evenveel filmfragmenten vol glamour, ontmaskert hij de mythen en legenden van Hollywood. Of bevestigt hij ze, want zowat alles in Hollywood is larger than life. En zo groeit Hollywood Boulevard uit tot een alternatieve wereldgeschiedenis, in het gezelschap van enkele opzienbarende gidsen.

Spreker Steven De Foer is geboren in 1965 en groeide op in een kroostrijk gezin. Reeds op jonge leeftijd had hij belangstelling voor Hitchcock en Truffaut.
Hij studeerde Latijn-Grieks aan het Sint-Jan Berchmanscollege te Merksem (1971-1983) en is licentiaat rechten (Universiteit Antwerpen / Universiteit Leuven 1983 – 1989). Tijdens zijn studies was hij actief in genootschappen in de faculteitskring rechten.
Hij schrijft sinds 1991 bij De Standaard over zeer uiteenlopende onderwerpen, met accent op buitenland en cultuur. Hij is specialist grote interviews, portretten, lange buitenlandse reportages, culturele verhalen en recensies.
Hij werkte van 1997 tot 2000 als correspondent in Nederland, was van 2002 tot 2008 vaste filmrecensent van De Standaard en is als buitenlandredacteur onder meer een Verenigde Staten specialist.
Vandaag is hij redacteur bij De Standaard Weekblad. Hij is schrijver van ‘Amerikanen, het had zo mooi kunnen zijn’(2020), Hollywood Boulevard (2016) en ‘Onder Hollanders (2001).

Na de conferentie wordt een nieuwjaarsreceptie aangeboden.
Deelname voor M&M-leden, sympathisanten en hun partners is gratis. Gelieve uw deelname te melden aan de secretaris Ben Engelen per e-mail op marsenmercurius.brwv@gmail.com of telefonisch op 0473 91 15 18 vóór 13 januari 2023, met opgave van het aantal deelnemers. Dit is noodzakelijk om de juiste aantallen broodjes en dranken te kunnen bestellen.
Genodigden en niet-leden kunnen eveneens deelnemen aan de voordracht en de receptie, mits storting van €15 per persoon op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge/W.VL.

We hopen u weerom talrijk te mogen verwelkomen op deze eerste activiteit van het nieuwe jaar.

Philip De Munter             Ben Engelen             Ivan Loncke             Jan De Vos
ondervoorzitter                secretaris                  penningmeester      voorzitter

Tijdens de activiteit kunnen foto’s gemaakt worden voor de publicatie in ons tijdschrift, op Facebook en/of onze website.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .