Conferentie door Dhr. Filip Vandebroeck | 22/02/18

Na de geslaagde start van het nieuwe werkjaar, hebben de voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur het genoegen u uit te nodigen op een avondconferentie door Dhr. Filip Vandebroeck met als thema ‘het Europees centrum voor de analyse van satellietbeelden’.
Deze conferentie zal doorgaan op donderdag 22 februari 2018 om 19.30 uur in de aula van het Groot Seminarie Potterierei, 72 te 8000 Brugge. 
Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en een babbel.
Het satellietcentrum of EU Sat Cen ondersteunt de besluitvorming binnen het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid van de Europese Unie, met het oog op voorkoming van conflicten, vredeshandhaving in geval van conflict en doeltreffende humanitaire hulp bij natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen.
Vroeger behoorde het instituut tot de West-Europese Unie, die is opgegaan in de EU. Het centrum is gevestigd in Torrejon de Ardoz nabij Madrid en stelt informatie ter beschikking op basis van de analyse van satellietbeelden en aanvullende gegevens. Het ondersteunt daarmee de humanitaire hulpacties, de contingency planning en de instandhouding van de algemene veiligheid. Het levert analyses van kritische infrastructuur, militaire capaciteiten en massavernietigingswapens.

Spreker Filip Vandebroeck kwam in 2007 als imagery analyst in dienst bij het EU Satellite Centre, waar hij vooral actief was in de crisis assessment cell. In 2014 werd hij aangeduid als EU SatCen liaison officer voor de EU in Brussel. Hij steunt er de organismen die betrokken zijn bij de Europese veiligheids- en defensie politiek en de respectieve lidstaten in hun contacten met het Satellite Centre.

Voorheen vervulde hij bij defensie functies in het Mission Support Centre in Evere met stages in Kleine Brogel en Florennes als Intel Officer. Hij volgde de cursus imagery analyst in het “centre de formation et d’interprétation interarmées de l’imagerie“ in het Franse Creil, waarna hij van 2003 tot 2007 beeldanalist was bij de algemene dienst inlichtingen en veiligheid van de Belgische krijgsmacht SGRS, Sectie IMINT in Evere.

Deelname is gratis en er is geen voorafgaandelijke inschrijving vereist.
In de hoop u ook op deze conferentie talrijk te mogen verwelkomen, tekenen we met vriendelijk groeten,

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .