Avondconferentie door Med Kol bd Guy Borgers | 04/04/18

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur nodigen u en uw partner uit op de avondconferentie over “de medische urgentiehulp van het militair hospitaal bij de aanslagen van 22 maart 2016″ door Med Kol bd Guy Borgers.
Deze conferentie gaat door op woensdag 04 april 2018 om 19.30 uur in de aula van het Groot Seminarie, Potterierei 72 te 8000 Brugge.
Op dinsdag 22 maart 2016 wordt België opgeschrikt door twee zware ontploffingen in de inkomhal van de luchthaven van Zaventem en ongeveer een uur later volgt in volle ochtendspits een derde explosie in het metrostation Maalbeek, in het hart van de Europese wijk.
Er zijn 35 doden en meer dan 350 gekwetsten.
Urgentieteams van het militair hospitaal, één van de actoren in de noodplanning op de luchthaven, worden onmiddellijk uitgezonden. Ondertussen wordt in het hospitaal het medisch noodplan geactiveerd. Het hospitaal zal die dag een eerste opvang bieden aan ongeveer een derde van de gekwetsten. Door de uitzonderlijke situatie ter plaatse moeten zware beslissingen genomen worden, die wellicht veel levens gered hebben. De specifieke ervaring van de militaire teams heeft die dag een groot verschil gemaakt, waardoor de nood- en interventieplannen achteraf ook grondig zijn aangepast aan een totaal nieuwe dreiging.
Dr. Guy Borgers was directeur van het militair hospitaal op het moment van de aanslagen. Hij zal een uiteenzetting geven over het verloop van de hulpverlening vanuit het militair hospitaal.
Na een korte voorstelling van de middelen van het militair hospitaal wordt de situatie in Zaventem beschreven, waarna de opvang van de slachtoffers in het MH aan bod komt, om te eindigen met enkele “take home messages” en lessen uit deze interventies.

Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en een babbel.
Inschrijving noodzakelijk via e-mail: marsenmercurius.brwv@gmail.com of telefonisch 0477 25 55 99

In de hoop u op deze conferentie talrijk te mogen verwelkomen, tekenen we met vriendelijk groeten,

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .