Lezing door Dhr. August Thiry & film Cafard | 13/10/16

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur hebben het genoegen u, uw partner, vrienden en kennissen uit te nodigen op een voordracht & filmvoorstelling over “de Odyssee van het Belgisch Pantserkorps 1915-1918″.
Deze activiteit gaat door op donderdag 13 oktober 2016 van 14.00 tot 16.45 uur in de cinema Liberty, Kuipersstraat 23 te 8000 Brugge. Deze knusse filmzaal bevindt zich in het beschermd monument ’t Zwart Huis, achter de Brugse schouwburg en naast het Provinciecommando.

Programma:

  • Om 14 uur brengt de heer August Thiry, auteur van het boek “King Albert’s Heroes”, ons met een originele en zeldzame fotoprojectie het historisch verhaal over de avontuurlijke tocht die dit Belgisch pantserkorps tijdens WOI naar Rusland bracht en vervolgens via Siberië, China en de Verenigde Staten terug naar Europa.
  • Na een korte pauze start om 15.15 uur de vertoning van de animatiefilm “Cafard” van regisseur Jan Bultheel over dit bijzonder boeiend onderwerp. Deze film is ingesproken (in het West-Vlaams) door onder andere de acteurs van “eigen kweek”

Deelname door storting van € 7 per persoon op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge met vermelding – ACM … x personen vóór 8 oktober.
Betaling geldt als inschrijving.

Aansluitend op onze doelstellingen op het vlak van historisch bewustzijn en maatschappelijk verantwoord burgerschap, richten we ons met deze activiteit niet alleen tot onze leden, maar ook tot niet-leden en vooral tot de jeugd en de Brugse en West-Vlaamse middelbare scholen. Daarom wordt dit initiatief genomen in een samenwerkingsverband tussen vzw Mars & Mercurius Brugge/W-VL, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de vzw Lessen in het Donker.

We hopen u zeer talrijk te mogen begroeten op deze lezing en film over dit minder bekend maar niettemin historisch bijzonder boeiend onderwerp.

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in film, voordrachten. Bookmark de permalink .