Voordracht door Dhr. Marc Bauwens | 19/09/16

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen op een conferentie over de Iraanse dreiging door Marc Bauwens. Deze activiteit gaat door op maandag 19 september 2016 om 19.45 uur in de aula van het Groot Seminarie aan de Potterierei 72 te Brugge.

In juni 2015 ging Iran akkoord met een inkrimping van zijn nucleaire programma. Daar waren vijftien jaar onderhandelen en strafmaatregelen voor nodig. Iran heeft zich aan de afspraken gehouden. En dus kwam er een einde aan de strafmaatregelen. Dat klinkt niet meer dan logisch. Maar dat is het lang niet voor iedereen. De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump liet al weten dat hij de overeenkomst een “slechte deal” vindt die kan leiden tot “een nucleaire holocaust”. Hij kondigde aan dat hij als president zeer strikt op de naleving zal toezien. In Israël klinken dergelijke geluiden als muziek in de oren. Van meet af aan heeft de Israëlische premier Netanyahu gewaarschuwd voor het gevaar van het Iraanse atoomprogramma. Vooral in zijn toespraken voor de Algemene Vergadering benadrukte hij dat Iran een bedreiging voor de hele wereld vormt.

Marc Bauwens is een bescheiden kenner van de Islamwereld en heeft een bijzondere belangstelling voor de internationale ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Hij reisde naar talrijke landen in de regio, zoals Azerbeidzjan en de Verenigde Arabische Emiraten.
We hopen u zeer talrijk te mogen begroeten op deze lezing over dit bijzonder actueel onderwerp. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk, want er zijn voldoende plaatsen in de zaal.

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .