Voordracht Prof. Em. Etienne Rooms | 22/04/13

Wij hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen tot de tweede voordracht die staat in het teken van de komende 100ste verjaring van WO I: ‘De rol van de marinefuseliers van de Brigade Ronarc’h’ op maandag 22 april 2013 om 19.45 uur in het Grootseminarie te Brugge.

Ons lid Jan De Vos had het thema WOI ingeleid met zijn zeer boeiend relaas over de oorzaken en de gevolgen van deze wereldbrand en nu zal professor emiritus Etienne Rooms een zeer korte maar o zo belangrijke episode uit de beginperiode van de “Groote Oorlog” toelichten. Hij zal zich meer specifiek focussen op de rol die de Franse marinefuseliers gespeeld hebben tijdens de terugtocht van het Belgische Leger in de oktoberdagen 1914.
Het is ook een eerste kennismaking met het mooie project “van Schelde naar IJzer” dat het bestuur samen met M&M club Gent aan het voorbereiden is voor oktober 2014.
Deze conferentie gaat door in het Grootseminarie, Potterierei 72 te Brugge.
Na de causerie, de vragen en antwoorden is er mogelijkheid, mits betaling, iets te drinken. Er is parkeermogelijkheid op de binnenkoer (opgelet: neem de laatste open poort vanaf de Potteriekerk). Vooraf inschrijven is niet nodig, aangezien deze causerie gratis is voor zowel leden als hun partners. Wij hopen jullie zeer talrijk te mogen ontmoeten op deze voordracht.

André Billiet                                                              François Crepain Secretaris                                                                   Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .