Avondconferentie ‘De Belgische defensie – La grande inconnue’ door Jasper Pillen | 25/04/23

Namens het Bestuursorgaan nodigen we u samen met uw partner uit op de avondconferentie ‘De Belgische defensie – La grande inconnue‘ op dinsdag 25 april 2023 om 19.00 uur in het Kasteel van Moerkerke, Kasteelstraat 7 te 8340 Moerkerke.

Hoe groot is ons leger nog en wat kost het ons? Over welke gevechtscapaciteiten beschikt het en kan het voldoende materieel en munitie inzetten? Moet de dienstplicht opnieuw ingevoerd worden en kan dit wel? Wat kunnen we verwachten van de Europese militaire samenwerking? Wat zijn de implicaties van het gewapend conflict in Oekraïne voor het leger en voor de Belgische defensiepolitiek? Zullen de bijkomende investeringen in Defensie toelaten het leger aan te passen aan de wijzigende internationale veiligheidsomgeving?

Veel vragen over Defensie, haar plaats in de samenleving en haar inzet. Vragen waarop het antwoord niet altijd evident is, want de uitdagingen waarvoor Defensie staat zijn gigantisch.

Voor deze conferentie inviteren we Jasper Pillen, die we al meerdere keren mochten verwelkomen op onze academische zitting. Hij is federaal volksvertegenwoordiger (Open VLD), ondervoorzitter van de Parlementaire Commissie Defensie en lid van de Commissie Legeraankopen. Defensie is altijd zijn passie geweest en hij schreef er zijn masterthesis over. Met zijn duidelijke visie op het belang van een sterke defensie en zijn ervaring in de parlementaire commissie schetst hij ons een beeld van onze defensie vandaag en morgen.

Deelname aan deze conferentie is gratis en na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje in de bar van het kasteel. Om praktische redenen wordt gevraagd om uw aanwezigheid (met aantal personen) te bevestigen via mail marsenmercurius.brwv@gmail.com.

We hopen van harte u te mogen ontmoeten op deze leerzame en boeiende avond, die onze blik op het Belgische defensiebeleid ongetwijfeld zal verruimen.

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Tijdens de activiteit zullen foto’s gemaakt worden voor de publicatie in ons tijdschrift, op Facebook en/of onze website.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .