Lezing met nazomerreceptie “helleveeg of heilige” door Hans Goossens | 15/09/22

Met bijzonder genoegen nodigen wij alle leden van Mars en Mercurius en van de Koninklijke Vereniging van de Oprustgestelde Officieren uit op de lezing met nazomerreceptie “helleveeg of heilige, het beeld van de vrouw in de middeleeuwen” gebracht door Hans Goossens op donderdag 15 september om 19 uur in de “Salons Denotter” Torhoutsesteenweg 76 in Zedelgem.

Het verhaal van de schepping en de zondeval bepaalde de kerkelijke kijk op de middeleeuwse vrouw. Eva stond symbool voor het gevaar van de verleiding waardoor vrouwen als helleveeg werden bestempeld. Maria incarneerde het na te streven ideaal, het heilige. Wat was de realiteit voor vrouwen? Het beeld verschilt van de stand en rol die de vrouw in de middeleeuwen vervulde, maar ook van regio en tijdsegment. De bevindingen van historici, die de laatste decennia meer aandacht besteden aan de rol van de vrouw, leveren vaak verrassende elementen op.

Deze lezing gaat door op donderdag 15 september om 19 uur (deuren open 18.30 uur) in de Salons Denotter Torhoutsesteenweg 76, 8210 Zedelgem Brugge. Gratis ruime parking.

Na de lezing volgt een receptie met culinaire hapjes tot 22 uur.
Drank: cava, rode, witte en rosé wijn, brugse zot en andere bieren, frisdranken, water
Hapjes: gerookte makreel / avocado / saffraandruppel ~ canneloni van Limousin met rucoladressing / parmezaanschilfers ~ blini / emulsie van gerookte zalm / dip basil ~ black tiger scampi met sausje van kokoscurry ~ kabeljauwkaakje met visjus ~ puntzakje met frietjes ~ huisgemaakt bolletje ijs met dentelles de Bruges.

Inschrijven via mail marsenmercurius.brwv@gmail.com of telefoon 0473 91 15 18 bij de secretaris M&M Ben Engelen op uiterlijk 11 september 2022. Deelname in de kosten 33 € per persoon, te betalen door overschrijving op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge/W.VL.
Aan de leden van de KVOO wordt gevraagd “Lid KVOO” te vermelden bij de inschrijving.
Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen op deze ongetwijfeld leerzame en aangename avond.

Jan De Vos                                      René Beyens
Voorzitter                                        Voorzitter KVOO – WVl

Tijdens de activiteit zullen foto’s gemaakt worden voor de publicatie in ons tijdschrift, op Facebook en/of onze website.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in eten, voordrachten. Bookmark de permalink .