Avondconferentie ‘klimaatonderzoek en Antarctica’ door Koen Meirlaen | 15/11/21

De voorzitter en de leden van het bestuursorgaan nodigen u met genoegen uit op de avondconferentie “klimaatonderzoek en Antarctica” door Koen Meirlaen op maandag 15 november 2021 om 20.00 uur in het Grootseminarie Brugge.

Koen Meirlaen is geograaf en leerkracht aardrijkskunde en wiskunde in campus Sint-Hendrik in Deinze. Hij is door de International Polar Foundation in Antarctica opgeleid tot poolambassadeur. Hij nam deel aan een onderzoekscampagne op Antarctica en vanuit deze expertise werkte hij het project ‘Oceans are rising, so get informed’ uit.

Aan de hand van boeiend foto- en videomateriaal vertelt hij over de onderzoeken; over de oorzaken, gevolgen en oplossingen van de klimaatopwarming; over de onbeschrijflijk mooie natuur en over het overleven in de extreme koude.
De Prinses Elisabethbasis is de Belgische wetenschappelijke basis op Antarctica. Het station werd gebouwd tijdens het internationaal pooljaar 2007-2008 en voltooid in 2008-2009. Het werd officieel geopend op 15 februari 2009 en vervangt de in 1968 verlaten Koning Boudewijnbasis.
Het nieuwe station is uniek in ontwerp en werking en maakt uitsluitend gebruik van hernieuwbare energie die geleverd wordt door fotovoltaïsche en thermische panelen en negen windturbines. Het recycleert al zijn afval volledig. De gekozen materialen en technologieën respecteren de regels van de ecoconstructie en verminderen de milieu-impact.

Na afloop van de voordracht is er gelegenheid om na te praten en de spreker te ontmoeten bij een drankje in de bar van het Groot Seminarie.

Toegang gratis
Inschrijven via mail marsenmercius.brwv@gmail.com of telefoon 0473 91 15 18 bij secretaris Ben Engelen tegen uiterlijk 12 november 2021.
Bij inschrijving naam en voornaam en telefoonnummer van de deelnemers opgeven.
Mondmasker en Covid Safe Ticket (Coronapas) meebrengen aub.

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Tijdens de activiteit zullen foto’s gemaakt worden voor de publicatie in ons tijdschrift, op Facebook en onze website.

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .