Academische zitting dhr. Dirk Vande Ryse + lunch | 30/11/19

Naar jaarlijkse traditie sluiten we op 30 november 2019 ons werkjaar af met een academische zitting in het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. De uitnodiging hiervoor vindt u als bijlage.
Spreker dit jaar is Dhr. Dirk Vande Ryse, Director Situational Awareness & Monitoring Division, Frontex. Onder de titel “De toekomst van Frontex, het Europese Grens- en Kustwachtagentschap. Een visie vanuit de praktijk” zal hij een academische lezing verzorgen over het vraagstuk van de illegale migratie en grensoverschrijdende criminaliteit, en oplossingen schetsen die geboden worden door de nakende
uitbreiding van het Europese Grens- en Kustwachtagentschap.
Dirk Vande Ryse startte zijn loopbaan bij de Belgische Gerechtelijke Politie, waar hij zich specialiseerde in de bestrijding van financiële en zware criminaliteit. Hij werkte bij Europol, EU Agency for Law Enforcement Cooperation, vooraleer twaalf jaar geleden aan de slag te gaan bij Frontex, waar hij het Frontex Situation Centre opbouwde en leidde, en instond voor commando en controle bij real-time surveillance operaties en crisisbeheersing.
Hiermee hebben we gekozen voor een thema dat bijzonder relevant is binnen onze provincie, enerzijds door het vraagstuk van de transmigratie en mensensmokkel en anderzijds door het feit dat de kustgemeenten en kusthavens een Europese buitengrens vormen.

Gewoontegetrouw bieden we na de academische lezing een receptie aan en aansluitend kan deelgenomen worden aan een lunch, mits voorafgaandelijke inschrijving en betaling van € 10 per persoon indien u enkel aan de academische lezing en de receptie deelneemt, of € 70 per persoon indien u daarnaast ook aan de lunch wenst deel te nemen.
Betaling gebeurt door overschrijving op rekening nummer BE49 2800 4089 8671 van M&M Brugge/WVL.
We stellen u graag volgend menu voor:

  • garnalencocktail royale met broodje en boter
  • sappige nootjes van kalkoendijvlees met portosausje van de chef, gratin aardappelen en drie groenten
  • gemengd dessertbord met koffie of thee
  • aangepaste wijnen en water

We verwachten u stellig op zaterdag 30 november 2019.
Met vriendelijke groeten,

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Tijdens de activiteit zullen foto’s genomen worden voor publicatie in ons tijdschrift en op onze website.

Dit bericht werd geplaatst in eten, voordrachten. Bookmark de permalink .