Tsaritsyn Night + diner | 27/09/19

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur van Mars & Mercurius Brugge/West-Vlaanderen vzw hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen op “Tsaritsyn Night” op vrijdag 27 september 2019 om 19.00 uur in de Cultuurfabriek Stationsstraat 22 te Sijsele.
Avondvullend programma met historische voordracht en aansluitend wandelbuffet.

Het historisch thema
Tijdens “Tsaritsyn Night” brengen we een nacht door aan de boorden van de Wolga, met zijn rustig kabbelende bijrivier de “Tsaritsa”, tot het vredige leven van de Tartaarse en Russiche bevolking hevig verstoord wordt als tijdens de Tweede Wereldoorlog het Duitse leger een verwoed offensief ontketent om de stad in handen te krijgen.
Ons bestuurslid Philip Demunter zal dieper ingaan op de gebeurtenissen tijdens de slag om Stalingrad van juli 1942 tot februari 1943, die aan het oostelijk front een keerpunt vormde in de Tweede Wereldoorlog.
Tijdens de presentatie worden ook schrijnende getuigenissen gebracht aan de hand van dagboekfragmenten.

De spreker
Philip Demunter is lid van Mars & Mercurius Brugge WestVlaanderen en lid van de Raad van Bestuur. Hij is beroepsofficier en behoort tot het Korps Logistiek. Hij nam deel aan zeven buitenlandse operaties in onder meer Kenia, de Balkan, Tsjaad, Afghanistan en Libanon en is sedert juni 2013 in functie als officier Human & Material Resources en protocolofficier op het Militair Commando van de provincie West-Vlaanderen.
Al op jonge leeftijd is hij geïnteresseerd in krijgsgeschiedenis, met een focus op de Tweede Wereldoorlog en de Amerikaanse Burgeroorlog, maar ook de Napoleontische oorlogen en de Britse koloniale oorlogen dragen zijn interesse weg. Hij heeft bijzondere interesse in medailles, uniformen en vooral de daarbij horende graden en kentekens. Ook onderwerpen als de organisatie van de diverse legers, het verloop van veldslagen, vliegtuigen, schepen en tanks spreken hem sterk aan.

Met deze thematische avond willen we de traditie van jaarlijkse ontmoeting verder vorm geven. Bij die gelegenheid nodigen we ook de leden van andere verenigingen binnen de provincie uit.
Na de voordracht volgt een aperitief, waarna kan aangeschoven worden voor een wandelbuffet. Een beproefde formule om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en verder gezellig na te praten.
Traiteur ’t Veld uit Sijsele zal net als vorig jaar een uitstekend verzorgd en rijkelijk gevarieerd buffet aanbieden

Programma

  • 18.30 uur: deuren open
  • 19.00 uur: verwelkoming en inleiding
  • 19.10 uur: voordracht en evocatie rond de geschiedenis van de stad Stalingrad en de Slag bij Stalingrad
  • 20.45 uur: aperitief en wandelbuffet in de foyer

Menu wandelbuffet
Uitgebreid koud luxebuffet: sappig varkensgebraad, tomaat met tonijnsalade, hesp met asperges, Italiaanse ham met cavaillon, scampi’s, rosbief van mals rund, gebakken kippenbout, eitje met krab, gerookte zalm, aangevuld met een gevarieerd assortiment van charcuterie en gerookte vis, sausen, groenten, aardappelen, fruit en pastasalade.
Aperitief alsook wijn en dranken tijdens het buffet inbegrepen.

Inschrijving
Gelieve uw deelname vóór 20 september 2019 te melden via mail op marsenmercurius.brwv@gmail.com of telefonisch aan secretaris Ben Engelen op 0473 91 15 18.
Kostprijs totaalformule: 60 euro per persoon.
Voor deelname enkel aan de voordracht: 10 euro per persoon. Vooraf te storten op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge met vermelding Tsaritsyn Night en aantal deelnemers. Uw storting geldt als definitieve inschrijving.
Kledij: stadskledij
Wij hopen van harte u en uw partner te mogen verwelkomen op deze feestelijke avond.

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in eten, voordrachten. Bookmark de permalink .