Geleide frontuitstap en bedrijfsbezoek Mc Bride | 16/11/17

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen voor geleide thematische frontuitstap en bedrijfsbezoek Kemmel – Mesen – Wijtschate – Ieper op donderdag 16 november 2017Programma:

  • 08.15 uur: vertrek per luxeautocar aan de Esplanade aan het station in Brugge (achterzijde kant Sint-Michiels)
  • 09.30 uur: aankomst in Kemmel | filmvoorstelling “Zero Hour” | bezoek aan gelegenheidstentoonstellingen “landschap en oorlog. Het Heuvelland 1914-1918” en “Iers bloed op Vlaamse bodem”
  • 10.30 uur: geleid bezoek aan mijnkrater Pool of Peace, slagveldbegraafplaats Lone Tree, Iers vredespark Mesen
  • 12.00 uur: lunch in praat- en eetcafé Saint-Hubert in Wijtschate | aperitief naar keuze – belegde schotel met groenten en brood plus een drank naar keuze – shit-of-mouse gebak met koffie
  • 14.00 uur: bezoek aan de Ieperse vestiging van de firma McBride (Paddevijverstraat Ieper)
  • 16.30 uur: einde bezoek en terugreis naar Brugge – aankomst in Brugge rond 18.00 u.

Mijnenslag Zero Hour
Op 7 juni 1917 werd de frontstreek vanaf de Franse grens tot Zillebeke in alle vroegte opgeschrikt door de explosie van 19 mijnladingen. Hiermee werd het startsein gegeven voor de succesvolle inname van de heuvelrug bezuiden Ieper. In Wijtschate werd deze strijd gevoerd door Ierse troepen, tegen de achtergrond van de Ierse onafhankelijkheidsstrijd, maar vandaag staat deze streek symbool voor de verzoening tussen beide Ierse volkeren.

Bedrijfsbezoek firma Mc Bride
McBride is Europees leider in de productie van “private label” producten voor huishouden en persoonlijke verzorging en belevert alle grote Europese distributieketens. Initiatieven op het vlak van “supply chain” en “overhead efficiency” binnen een “repair, prepare, grow” strategie versterkten de financiële positie van het bedrijf. De Ieperse vestiging is na Picanol de tweede grootste werkgever in de streek van Ieper. De vestiging wordt geleid door Marc Deweerdt.

Deelname door inschrijving bij secretaris André Billet (andreas.billiet@skynet.be of 0477 25 55 99) en storting van € 38 per persoon op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge/WVl. voor 8 november 2017. In deze prijs zijn inbegrepen de busreis en de lunch met aperitief en 1 drankje naar keuze.

PS: Aan de deelnemers uit de Westhoek en streek van Menen en Kortrijk aan de “geleide thematische frontuitstap en bedrijfsbezoek” stellen wij voor om 08.45 uur klaar te staan op de openbare parking te Ieper aan het voetbalveld nabij de “rotonde met waterkraan”. Dit is op de hoek van de Zillebekevoetweg en de Leopold III laan, tegenover site Picanol. Zo kan iedereen de thematische toer meemaken met de deskundige uitleg van onze voorzitter. ’s Avonds na het bezoek aan de firma Mc Bride worden zij op de terugweg daar opnieuw afgezet.

We hopen u zeer talrijk te mogen begroeten op deze activiteit.

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in bezoeken, eten. Bookmark de permalink .