Bezoek Romeins archeologisch museum | 17/05/17

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen voor een lunch en een bezoek aan het Romeins archeologisch museum, Marktstraat 25 te 8460 Oudenburg. Deze activiteit gaat door op woensdag 17 mei 2017.

Programma:

  • 11.30 uur: samenkomst voor vrije aperitief in hoevehotel Ter Haeghe Vaartstraat 43, 8470 Gistel (tel. 059 26 60 17)
  • 12.00 uur: lunch: soep van de dag – gebakken bout van hoevekip op z’n Provençaals en aardappelkroketten, koffie + dessert + 1 drankje (wijn – water – frisdrank – gewoon bier)
  • 14.00 uur: bezoek aan het Museum en wandeling in het centrum van Oudenburg met begeleiding door een gids
  • 17-17.30 uur: einde bezoek en mogelijkheid tot nakaarten in het museumcafé.

Het museum bezit een unieke collectie. De tentoongestelde voorwerpen zijn vooral afkomstig van de archeologische opgravingen van de castella en van de grafvelden net buiten de stad. Het gaat onder meer om munten, mantelspelden, kunstig versierde gordelgespen, wapens en uitrusting, glas, amforen, kommen in terra sigillata, zwart geverniste bekers en kruiken met witte of rode beschildering. Eén van de blikvangers is de collectie drieknoppenmantelspelden uit de militaire begraafplaats. Ontroerend is het skelet van een Romeinse soldaat die samen met zijn hond werd begraven.

Deelname door storting van €30 per persoon op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge/W.VL. voor 1 mei 2017. In deze prijs zijn inbegrepen lunch + 1 drankje + inkom museum + gids. Niet inbegrepen: vrije aperitief voor de lunch en consumptie na bezoek.
Maximaal 60 deelnemers.

We hopen u zeer talrijk te mogen begroeten op dit leerrijk bezoek.

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in bezoeken, eten. Bookmark de permalink .