Avondconferentie door Commandant Philip Demunter | 19/04/17

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen op een avondconferentie over de inname van het Fort Eben Emael door Commandant Philip Demunter. Deze activiteit gaat door op woensdag 19 april 2017 om 19.30 uur in de aula van het Groot Seminarie aan de Potterierei 72, Brugge.
Het Belgische militaire fort in Eben-Emael was het sterkste fort in Europa, maar toch gaf het zich na een Duitse aanval op 10 mei 1940 na korte tijd over. Hoe was dit mogelijk?
Commandant Philip Demunter start met de geschiedenis en een gedetailleerde beschrijving van het fort en toont aan wat de sterkte van het fort was. Vervolgens beschrijft hij de Duitse Sturmabteilung Koch, alsook de werkwijze en de middelen van de Duitse aanvallers, om daarna in detail op de aanval en het verloop van de strijd in te gaan.

We hopen u zeer talrijk te mogen begroeten op deze lezing over dit interessant historisch onderwerp. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk, want er zijn voldoende plaatsen in de zaal.

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .