Bezoek Mout- en Brouwhuis de Snoek | 12/07/15

De voorzitter en het bestuur hebben het genoegen om u en uw partner uit te nodigen voor een speciale zomeractiviteit namelijk het bezoek aan het Mout en Brouwhuis ‘De Snoek’ en een brouwerijtocht met treintje op zondag 12 juli 2015.Het is de enige nog volledig intacte brouwerij en mouterij uit de negentiende eeuw waarin je in alle authentieke glorie kunt ervaren hoe er tijdens de Eerste Wereldoorlog voor de duizenden soldaten Bachten de Kupe werd gebrouwen. Er zijn koperen kook- en brouwketels, een gietijzeren roerkuip, eeuwenoude gistingskuipen en een authentieke gasmotor.
Daarna volgt een begeleide tocht met een toeristentreintje (max. 50 personen) met gids voor een unieke exploratie achter het IJzerfront langsheen maar liefst 20 oorlogsbrouwerijen. Langsheen een parkoers van 37 km maakt u kennis met de bierbrouwers in Fortem, Lo, Pollinkhove, Gijverinkhove, Izenberge, Bulskamp, Wulveringem, Vinkem en Alveringem. Zij zullen u het oorlogsverhaal vertellen.
Hier en daar wordt ook halte gehouden voor een drankje onderweg.

De reis wordt gedaan met eigen voertuigen en carpooling (afrit autostrade Loppem)Programma:

  • 10.00 uur: aankomst De Snoek Fortem 40 – bezoek aan het museum met gids
  • 11.00 uur: vertrek met het toeristentreintje (max. 50 personen) voor bezoek aan oude brouwhuizen
  • 11.30 uur: aperitief
  • 13.30 uur: picknick – Iedereen zorgt voor de eigen picknick voor de middag!
  • 15.30 uur: koffiestop
  • 18.00 uur: terug aan brouwerij De Snoek Fortem

Achteraf kan nog iets worden genuttigd in de brouwerij De Snoek, boerenboterham met schelle van de zeuge (€ 7,50 niet in de prijs inbegrepen).
De deelnameprijs (voor bezoek Brouw- & Mouthuis De Snoek met gids en begeleide tocht met treintje) bedraagt € 25 per persoon voor leden en partners – € 35 per persoon voor niet leden te storten vóór 3 juli op rekeningnummer BE49 2800 4089 8671 van Mars en Mercurius Brugge/West-Vlaanderen met de vermelding “De Snoek”.
Annulatie mogelijk tot 6 juli.

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in bezoeken, eten. Bookmark de permalink .