Herdenking Koning Albert I in Parijs | 30/06/15

Op dinsdag 30 juni 2015 organiseert “Le Souvenir Français” in Parijs een huldebetoon aan Koning Albert I.
De Koninklijke Kring Mars en Mercurius Brugge/West-Vlaanderen reist in samenwerking met de “Stichting Stille Getuigen” naar de Franse hoofdstad om deze plechtigheden bij te wonen. De “Stichting Stille Getuigen” nam onder andere het initiatief tot de mobiele tentoonstelling “Albert I-bus” en de Koning Albert I-tentoonstelling “Strijden voor Vrede” in het Kasteel van Rumbeke.

Er is keuze tussen
* een eendaagse formule (optie 1) en
* een tweedaagse formule (optie 2), evenwel met beperkt aantal deelnemers.
Het is dus belangrijk er vlug bij te zijn.

Optie 1 (eendaagse reis – 30 juni):
We voorzien initieel 3 bussen, met vertrek in respectievelijk Brugge, Gent en Kortrijk. De vertrekplaatsen kunnen wijzigen in functie van de inschrijvingen.
Vertrek :
– uit Brugge aan de achterkant van het station (uitgang Sint-Michiels) om 7.15 uur
– uit Gent onder het E17-viaduct te Gentbrugge om 7.15 uur
– uit Kortrijk aan de parking van Kinepolis om 8.00 uur

Na aankomst in Parijs volgt een korte stadsrondrit, een vrij middagmaal en een bezoek aan het Musée des Invalides, waar ook de tijdelijke tentoonstelling “Churchill en De Gaulle” kan bezocht worden.
Om 16.00 uur wonen we de plechtigheid aan het monument van Koning Albert op de Cours la reine (aan de Place de la Concorde) bij en om 17.00 uur de ceremonie aan het monument “la Belgique reconnaissante” aan de Place de la Reine Astrid.
Om 18.30 uur volgt dan het aanwakkeren van de eeuwige vlam onder de Arc de Triomphe, met aansluitend nog tijd voor een vrije wandeling op de Champs-Elysées.
We vertrekken uit Parijs om 19.30 uur en maken tijdens de terugrit nog een stop in een restoroute langs de snelweg.
Deelnameprijs: 60  per  persoon, inbegrepen het vervoer per luxeautocar, de diensten van een reisleider, een ministadsrondrit en de toegang tot het Musée des Invalides.
Annulatie en reisbijstand zijn niet inbegrepen in de prijs.

Optie 2 (tweedaagse reis 30 juni en 1 juli):
Er is momenteel één bus voorzien met vertrek te Kortrijk aan de parking van Kinepolis om 8.00 uur.
De eerste dag volgen we hetzelfde programma als de eendaagse reis, met ’s avonds installatie in een hotel nabij de legendarische Butte aux Cailles, waar in 1871 de opstand van de Commune tot een einde kwam. Het avondmaal kan vrij genomen worden in één van het dertigtal restaurants en cafés op de Butte, die op zich een wonderlijk stukje Parijs vormt.
Tijdens de tweede dag bezoeken we het vrijwel onbekende XIIIste arrondissement van Parijs, met als blikvangers de Gobelins, China Town, de Bibliothèque Nationale de France (François Mitterrand), de Université Diderot en de vernieuwde Seineoever. Het middagmaal is vrij te nemen.
We vertrekken stipt om 18 uur uit Parijs en maken tijdens de terugrit een stop in een restoroute langs de snelweg.
Wij gaan ervan uit dat u Parijs al wat kent, zodat we tijdens de stadsrondrit vooral recente nieuwigheden en onbekende merkwaardigheden programmeerden, zoals de Philharmonie de Paris en de Fondation Louis Vuitton. Er zijn gespecialiseerde reisleiders aan boord.
Deelnameprijs: € 135 per persoon (*); op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt, supplement voor een singlekamer € 53 (*); inbegrepen het vervoer per luxeautocar, de diensten van een reisleider, een ministadsrondrit en de toegang tot het Musée des Invalides.
Annulatie en reisbijstand zijn niet inbegrepen in de prijzen.
Niet inbegrepen de middagmalen en het avondmaal.

(*) Deze prijzen zijn gegarandeerd voor de bezetting van de autobus (50 personen) en het hotel (30 kamers verdeeld in 10 singles, 10 met twin en 10 met dubbel bed). In functie van het succes kan een tweede bus worden ingelegd, maar dan moet ook voor deze deelnemers een ander hotel geboekt worden en uiteraard ook een andere prijs bedongen worden.

Hoe inschrijven?
Door zo vlug mogelijk en zeker vóór 01 juni
– Deelname te melden aan François Crepain – francois.crepain@telenet.be – 0477 35 42 01
– Deelnameprijs te storten op rekeningnummer IBAN BE15 0016 6209 8030 | BIC GEBABEBB van Mars en Mercurius Brugge/West-Vlaanderen met vermelding “Parijs, optie 1, aantal personen, opstapplaats” of “Parijs, optie 2, aantal personen, type bed”
Storting dient als definitieve inschrijving
De definitieve en eventuele bijkomende opstapplaatsen worden volgens de inschrijvingen bepaald.

François Crepain
Organisator activiteit

Dit bericht werd geplaatst in bezoeken, eten, extern, reizen. Bookmark de permalink .