Voordracht dhr. Jan De Vos | 15/01/13

Wij hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen tot de voordracht ‘Voorbij Sarajevo en Versailles. De Eerste Wereldoorlog in ruim historisch perspectief’ op dinsdag 15 januari 2013 om 20.00 uur in het Grootseminarie te Brugge.
De eerste activiteit van het nieuwe jaar bestaat uit een voordracht over de woelige, politiek onzekere periode 1910 – 1930. Ons lid KTZ (b.d.) Jan De Vos heeft door de jaren heen een grote interesse getoond voor de “Groote Oorlog” en is dan ook een veelgevraagd spreker die met kennis van zaken dit thema behandelt.
Tijdens de voordracht wordt een beeld geschetst van het complexe geheel van oorzaken en aanleiding tot WO 1. Natuurlijk spreekt hij over het verloop van de oorlog en de afwikkeling tijdens de vredesconferentie van Parijs.
Tot slot en bij wijze van balans schetst hij een beeld van de menselijke, politieke en economische ontreddering van Europa.
Dit is alvast een zeer interessant onderwerp dat vanaf 2013 – naar aanleiding van de 100ste verjaring van het begin van de Eerste Wereldoorlog – zeker in de picture zal staan.
Deze conferentie gaat door in het Grootseminarie, Potterierei 72 te Brugge.
Na de causerie, de vragen en antwoorden is er mogelijkheid, mits betaling, iets te drinken.
Er is parkeermogelijkheid op de binnenkoer (opgelet: neem de laatste open poort vanaf de Potteriekerk).
Vooraf inschrijven is niet nodig, aangezien deze causerie gratis is voor zowel leden als hun partners. Wij hopen jullie zeer talrijk te mogen ontmoeten op deze voordracht.

André Billiet                                                              François Crepain
Secretaris                                                                   Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .