EconoMeet: voordracht dhr. Luc Beirens + diner | 2/05/2012

Het business netwerk ‘EconoMeet’ van De Koninklijke kring Mars en Mercurius vzw heeft de eer en het genoegen u uit te nodigen tot een lezing door de heer Luc Beirens met als onderwerp ‘How to prevent a disaster in cyberspace?‘ op woensdag 2 mei 2012 om 18.30 uur in de salons van de Prins Albert Club te Brussel.
Ontvangst vanaf 18.30 uur. De lezing vangt aan om 19 uur stipt.

Zoals gebruikelijk zal deze voordracht (afwisselend in het Nederlands en het Frans) gevolgd worden door een receptie en een walking dinner waarbij een ruime gelegenheid geboden wordt voor networking.

Gelegenheidsadres: Prins Albert Club, Karmelietenstraat 20 te 1000 Brussel

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen vóór 23 april door het terugsturen van de ingevulde antwoordkaart en door betaling van de som van € 30 per persoon op rekening 210-0451298-09 van de Koninklijke kring Mars en Mercurius.

Since 1991, chief commissioner Luc Beirens is engaged in computer forensics and cybercrime investigations. He is head of the Federal Computer Crime Unit of the Federal Judicial Police since 2001. Aside consulting his detectives in current cybercrime investigations, he is responsible for the organization, the equipment and the training of Belgian police services concerned with cybercrime nvestigations.
As member of the European Working Party on Information Technology Crime (EWPITC) of Interpol since 1995 and the EUROPOL cybercrime expert group since 2001, he is co-author of several documents and articles concerning computer forensics and cybercrime investigations. He lectures in these fields at several police academies, high schools and universities.
His is involved in several organizations and platforms that are concerned with ICT forensics, cyber crime combating and esecurity. As member of the Belgian governmental Network on Information Security, BelNIS, he is advisor to the Belgian Government concerning the development and implementation of the strategies to protect critical ICT infrastructures.
He is chairman of the recently created European Union Cybercrime Task Force, EUCTF, that brings together all heads of National High tech Crime Units of the EU in order to develop a strategy to combat cybercrime at an international level.
He is member of the EU-US cyber security and cybercrime workgroup that brings together government and law enforcement authorities and internet and industry resentatives from EU and USA to combat cybercrime in a public private partnership.
Before his detective career, he has worked from 1987 till 1995 as analyst and project manager on the development of the Police Information System of the Belgian Gendarmerie.
He holds master degrees in criminology and information technology.

Dit bericht werd geplaatst in economeet, eten, voordrachten. Bookmark de permalink .