Bezoek bunker Kemmelberg + maaltijd | 24/09/11

Wie in 2005 ons bezoek aan de bunker onder de Kemmelberg gemist heeft, kan aansluiten voor een bezoek met de leden van onze zusterclub Brabant. Dit bezoek gaat door op zaterdag 24 september om 11.20 uur, Lettingstraat 64 te 8950 Kemmel.

Wie hiervoor interesse heeft, neemt rechtstreeks contact op met Jean Claude Peters, secretaris club Brabant tel. 02 345 54 28 of 0473 91 86 75 e-mail jean-claude.peters@skynet.be.

Het Comité van M&M club Brabant nodigt u uit op een historische uitstap die zal plaats grijpen op zaterdag 24 september 2011 in de Kemmelbergbunker. R.V. om 11.20 uur, Lettingstraat, 64 te 8950 Kemmel (Heuvelland). Geleid bezoek, gevolgd door een lekkere maaltijd in het restaurant Belvedere.

Daal af in een ultrageheime commandobunker van de Belgische strijdkrachten, het zenuwcentrum van het opperbevel tijdens de Koude Oorlog. De bunker, gebouwd begin de jaren vijftig, is bedoeld als commandopost van een internationaal luchtverdedigingssysteem. Die functie zal de bunker echter nooit bekleden. Begin de jaren zestig besluit het opperbevel van de Belgische strijdkrachten de bunker in te richten als commandopost in geval van oefening, crisis of conflict.
Beleef hier wat onze soldaten tijdens de Koude Oorlog meemaakten.

Wij zullen onze maaltijd nuttigen in het restaurant Belvedere, Kemmelbergweg 38 te 8950 Kemmel dat een prachtig uitzicht biedt over het Heuvelland.
Voorziene menu

  • Aperitief: 1 kir
  • Soep, met ‘herhaling’
  • Rundgebraad, groenten, kroketjes + ‘herhaling’
  • Dessert: appeltaart
  • Koffie+ ‘herhaling’
  • Rode of witte wijn + water

Transport: meerijdsysteem.
Graag melding van uw beschikbaarheid of wens een deelnemer te begeleiden. Mogelijke coördinatie via het secretariaat.

Deelname in de kosten: € 35 te storten op de rekening van M&M Brabant    BE10.3101.4904.2004. Deze prijs bevat het geleide bezoek, de maaltijd zoals boven vermeld (drank inbegrepen), het transport niet.
De laatste inschrijvingsdatum is 18/09/11.

Dit bericht werd geplaatst in extern. Bookmark de permalink .