Familiedag te Oostduinkerke | 27/08/23

Het bestuur nodigt u en uw partner, kinderen, kleinkinderen en vrienden met genoegen uit op de jaarlijkse familiedag met wandelzoektocht op zondag 27 augustus 2023 vanaf 13.30 uur. Dit jaar hebben we gekozen voor Oostduinkerke.

Deze gezellige badstad biedt heel wat meer dan zee, strand en dijk. Eeuwenlang bloeide hier de kust- en strandvisserij en ook vandaag nog getuigen de garnaalvissers te paard en het Nationaal Visserijmuseum Navigo hiervan. De garnaalvisserij te paard bestaat reeds meer dan 500 jaar en werd in 2013 door de UNESCO toegevoegd aan het Immaterieel Erfgoed van de Mensheid.

Heel wat troeven dus die uitnodigen om het verleden van deze badstad op eigen tempo te ontdekken tijdens een gezellige familiezoektocht.

De familiedag gaat door op zondag 27 augustus 2023 en we spreken af vanaf 13.30 uur op de terreinen van “De Haciënda” die als privaatclub deel uitmaakt van de Pensionstal Haciënda.

De wandelzoektocht vertrekt aan de Haciënda en is ongeveer 6 km lang. Hij leidt ons door het oude dorpscentrum en door een stukje duinennatuur en enkele hedendaagse residentiële wijken. Er kan gestart worden tussen 13.30 en 14.30 uur en vooraf kunnen de wandelbrochure en de vragen rustig doorgenomen worden bij een koffie of andere verfrissing. Wandelaars moeten uiterlijk om 17.00 uur hun antwoordformulier binnenbrengen.

Om 17.45 uur volgt tijdens het aperitief de prijsuitreiking, waarna iedereen kan genieten van een garnaalbisque die wordt bereid door de Koninklijke Orde van de Paardenvissers en vers gebakken zeetongetjes met friet en groenten die voor ons worden klaargemaakt door uitbaters Stanny en Veerle.
Tussendoor kan ook een bezoekje gebracht worden aan de nabijgelegen stallingen van de Paardenvissers, waar we paardenvisser Stefaan kunnen ontmoeten en misschien enkele vers gekookte garnalen en het biertje ‘Peerdevisscher’ kunnen proeven.
Zoals ieder jaar is er voor elke deelnemende wandelaar een prijs voorzien. Bovendien ontvangt elk gezin een pakket met een boek en DVD over de Paardenvissers en enkele kleine attenties.

De deelnameprijs per persoon (inclusief aperitief met cava en fruitsap, garnalenbisque en maaltijd) bedraagt :
38 Euro voor leden, hun partners, kinderen en kleinkinderen.
40 Euro voor uitgenodigde niet-leden
14 Euro voor kinderen beneden de 12 jaar met kindermenu ‘frikandel met frieten’.
4 Euro indien enkel deelname aan de wandeling.

Eigen drankverbruik bij aankomst, vóór het aperitief, tijdens en na de maaltijd is niet inbegrepen in de prijs en is ter plaatse cash te betalen.

Inschrijving via mail op marsenmercurius.brwv@gmail.com of telefonisch bij Ben Engelen op 0473 911518 vóór 20 augustus 2023, met opgave van aantal deelnemers per categorie.
Deelname in de kosten uiterlijk 20 augustus over te schrijven op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge met vermelding ‘maaltijd …. x volw – …. x kind – …. x invité’.
Betaling geldt als definitieve inschrijving.
Bij annulering na 22 augustus kan de inschrijvingsprijs niet meer terugbetaald worden om contractuele redenen.
Personen die enkel deelnemen aan de maaltijd dienen dit eveneens te melden bij inschrijving.
Wij hopen u, uw partner, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden te mogen ontmoeten op deze gezellige familie uitstap. Het mooie weer is zoals elk jaar aangevraagd!

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Tijdens de activiteit zullen foto’s gemaakt worden voor de publicatie in ons tijdschrift, op Facebook en/of onze website.

Dit bericht werd geplaatst in eten. Bookmark de permalink .