Avondconferentie “helden in de lucht” door Dr. Nicolas Müller | 23/05/19

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur nodigen u uit op een avondconferentie door dokter Nicolas Müller met als thema: “helden in de lucht” – Dringende medische hulpverlening per MUG-helikopter.
Deze conferentie zal doorgaan op donderdag 23 mei 2019 om 19.30 uur in de aula van het Groot Seminarie, Potterierei 72 te 8000 Brugge.

Mensenlevens redden vanuit de lucht: piloot, artsen en verpleegkundigen staan onder grote druk en geven het beste van zichzelf. Ze werken samen in het enige MUG-helikopterteam in Vlaanderen. Een hondenbeet, een werkongeval, hartfalen of een verkeersongeval: de MUG-helikopter met de hulpverleners landt op plaatsen waar het soms moeilijk landen is en de hulpverleners moeten voorbereid zijn op het meest onverwachte. Of zoals piloot Johan Deblock het formuleert: “’s ochtends weet je niet wat je ’s avonds thuis zal vertellen”.  Met een knipoog naar de gelijknamige VTM-televisieserie schets dokter Müller ons een beeld van het reilen en zeilen achter de schermen van de spoedgevallendienst en van het MUG-team.
Spreker Dokter Nicolas Müller is anesthesist, specialist kritische en intensieve zorg en werkt als spoedarts in de spoedgevallendienst van het AZ Sint-Jan in Brugge. Hij is verantwoordelijk voor de dringende medische hulpverlening per MUG-helikopter en is voorzitter van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening.

Deelname is gratis en er is geen inschrijving vereist. Breng gerust familie of vrienden mee, het onderwerp zal hen ongetwijfeld aanspreken.
Om de MUG-helikopterdienst het jaar door operationeel te houden moet het team van dokter Müller jaarlijks ongeveer € 600.000 inzamelen.
Uit waardering voor zijn bereidheid om voor ons een voordracht te verzorgen, willen ook wij met Mars & Mercurius een duit in het zakje doen. We nodigen u daarom uitzonderlijk uit om die avond met een gulle gift een steentje bij te dragen.

In de hoop u allen weerom talrijk te mogen verwelkomen, tekenen we met vriendelijke groeten,

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Tijdens de activiteit zullen foto’s genomen worden voor publicatie in ons tijdschrift en op onze website.

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .