Avondconferentie door Brigade-generaal o.r. Dany Van de Ven | 13/02/19

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur nodigen u uit op een avondconferentie door Brigade-generaal o.r. Dany Van de Ven met titel “de vervanging van de Belgische F16-gevechtsvliegtuigen, hoe een steile berg beklimmen?”
Deze conferentie zal doorgaan op woensdag 13 februari 2019 om 19.30 uur in de aula van het Groot Seminarie, Potterierei 72 te 8000 Brugge.

Als er één defensie investeringsdossier is geweest dat onder de aandacht kwam in 2018, is dat wel het dossier van de vervanging van de Belgische F16 gevechtsvliegtuigen. Deze kwestie beheerste maandenlang het politieke debat en de berichtgeving in de media. Nu de rust rond dit dossier is teruggekeerd, is de tijd gekomen om meer inzicht te bieden in
dit in vele opzichten complexe dossier.
Brigadegeneraal van het Vliegwezen o.r. Dany Van de Ven zal het proces schetsen dat tot een beslissing geleid heeft, vanuit zowel zijn vroegere ervaringen bij de Belgische Luchtmacht als zijn ervaring als vertegenwoordiger van de Belgische luchtvaartindustrie bij de technologische federatie Agoria en bij de vereniging Belgian Security and Defense Industry.
Spreker is Burgerlijk Ingenieur in de Luchtvaartconstructies en diende gedurende 40 jaar als technisch officier in de Belgische Luchtmacht. Vanaf 2001 was hij Belgisch Defensie- Militair- Marine- en Luchtmachtattaché en Defensiesamenwerkingsattaché voor de Verenigde Staten en Canada in Washington DC. Vanaf zijn oppensioenstelling in 2007 tot 2014 werkte hij binnen Agoria, het vroegere Fabrimetal, als verantwoordelijk directeur voor de sectoren luchtvaart, ruimtevaart, veiligheid en defensie.
Verder was hij ook directeur bij de 
vereniging Belgian Security and Defense Industry, bij Belgospace en bij Bruspace.
Vandaag leidt hij een eigen concultancybedrijf in de domeinen luchtvaart, ruimtevaart, veiligheid en defensie.

Deze conferentie is gratis toegankelijk en voorafgaandelijke inschrijving is niet vereist.
In de hoop u talrijk te mogen verwelkomen, tekenen we met vriendelijk groeten,

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Tijdens de activiteit zullen foto’s genomen worden voor publicatie in ons tijdschrift en op onze website.

 

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .