Academische zitting dr. ir. Marjolein Vanoppe + lunch | 08/12/18

Naar jaarlijkse traditie sluiten we op 8 december eerstkomend ons werkjaar af met een academische zitting in het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. De uitnodiging hiervoor vindt u als bijlage.
Spreker dit jaar is dr. ir. Marjolein Vanoppen, die onder de titel “de toekomst van ons drinkwater” een academische lezing zal verzorgen over het wereldwijde bijzonder actuele vraagstuk van de beschikbaarheid van drinkwater.
Zij is als bio-ingenieur in de milieutechnologie werkzaam op de Leerstoel Industriële en Circulaire Watertechnologie aan de Universiteit Gent. Haar onderzoek op het vlak van
duurzame waterhuishouding en drinkwaterproductie door energie-efficiënte ontzouting van zeewater combineert ze met haar passie voor wetenschapscommunicatie.

Hiermee hebben we niet enkel gekozen voor een actueel maatschappelijk thema, dat de voorbije jaren prominent op het voorplan kwam in onze provincie, maar willen we ook de jonge generatie wetenschappers aan bod laten komen om ons mogelijke oplossingen te schetsen.

Gewoontegetrouw bieden we na de zitting een receptie aan. Aansluitend kan deelgenomen worden aan een lunch, mits voorafgaandelijke inschrijving en betaling van € 70 per persoon door overschrijving op rekening nummer BE49 2800 4089 8671 van M&M Brugge/WVL.
We stellen u graag volgend menu voor

  • garnalencocktail maison Taverlani
  • fazant fine champagne, kweepeercompote, knolselderpuree, veenbessen en herfstgroenten
  • dame blanche royale
  • koffie of thee met miniversnaperingen
  • aangepaste wijnen en water

We verwachten u stellig op zaterdag 8 december 2018.

Met vriendelijke groeten,

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Tijdens de activiteit zullen foto’s genomen worden voor publicatie in ons tijdschrift en op onze website.

Dit bericht werd geplaatst in eten, voordrachten. Bookmark de permalink .