Waterloo Night + diner | 21/09/18

De voorzitter en de leden van de Raad van Bestuur hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen op “Waterloo Night” op vrijdag 21 september 2018 om 19.00 uur in de Cultuurfabriek Stationsstraat 22 te Sijsele.

Avondvullend programma met historische voordracht en aansluitend wandelbuffet.

Met deze thematische avond willen we de nog jonge traditie van een jaarlijkse ontmoeting rond een historisch thema, met een aansluitende ontvangst en wandelbuffet, bevestigen. We betrachten ook ditmaal verruiming door samenwerking te zoeken met andere verenigingen voor officieren in onze provincie.
Hiermee willen we een aanzet geven tot een socio-professioneel netwerk binnen onze provincie.

Het historisch thema
Het thema van de avond wordt ingeleid met een beschrijving van het galabal dat lady Hamilton organiseerde te Brussel op de vooravond van de slag bij Quatre-Bras. Welke officieren en dames waren aanwezig? Wie vertrok midden in de nacht samen met generaal Wellington spoorslags richting Charleroi, Napoleon tegemoet? Welke waren de intriges? Hoe kwam het tot de voor Napoleon noodlottige afloop…

maar ook: wie was Wellington en vooral, wie was Napoleon?

De spreker
Bert Gevaert, een gerenommeerd en enthousiast Napoleonkenner, zal in een authentiek kapiteinsuniform als ordonnans van Napoleon deze geschiedkundige periode tot leven brengen. Napoleon als het ware gezien door de ogen van zijn eigen ordonnansofficier. Verder behandelt zijn drie man sterk team bijvoorbeeld ook de medische verzorging in die tijd, gezien door een chirurgijn in uniform en demonstreren twee specialisten hoe met vuurwapens en sabels werd omgegaan tijdens de gevechten.
Ook wordt de vraag gesteld hoe onze voorouders in onze gewesten de Napoleontische tijd beleefden of overleefden.
De spreker en zijn team blijven gedurende het wandelbuffet in hun uniformen en met hun wapens en toebehoren beschikbaar om verder na te praten, vragen te beantwoorden en wie weet, wat demonstraties te verzorgen.

Het wandelbuffet
Na de voordracht volgt een aperitief, waarna kan aangeschoven worden voor een wandelbuffet. Een beproefde formule om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en verder gezellig na te praten.
Traiteur ’t Veld uit Sijsele zal net als vorig jaar een uitstekend verzorgd en rijkelijk gevarieerd buffet aanbieden.
De Cultuurfabriek in Sijsele met zijn moderne podiumzaal en foyer is een gedroomde locatie daarvoor.

Programma

  • 18.30 uur: deuren open
  • 19.00 uur: verwelkoming en inleiding
  • 19.15 uur: voordracht over Napoleon en de Slag bij Waterloo door napoleonkenner Bert Gevaert en evocatiegroep
  • 20.45 uur: aperitief en wandelbuffet in de foyer

Menu wandelbuffet
Uitgebreid koud luxebuffet: sappig varkensgebraad, tomaat met tonijnsalade, hesp met asperges, Italiaanse ham met cavaillon, scampi’s, rosbief van mals rund, gebakken kippenbout, eitje met krab, gerookte zalm, aangevuld met een gevarieerd assortiment van charcuterie en gerookte vis, sausen, groenten, aardappelen, fruit en pastasalade.
Aperitief alsook wijn en dranken tijdens het buffet inbegrepen.

Inschrijving
Gelieve uw deelname vóór 14 september 2018 te melden via mail op marsenmercurius.brwv@gmail.com of telefonisch aan secretaris Ben Engelen op
0473 91 15 18.
Kostprijs: 58 euro per persoon. Vooraf te storten op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge met vermelding Waterloo Night en aantal deelnemers. Uw storting geldt als definitieve inschrijving.
Kledij: stadskledij.

Wij hopen van harte u en uw partner te mogen verwelkomen op deze feestelijke avond.

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in eten, voordrachten. Bookmark de permalink .