Academische zitting prof. dr. ir. Derrick Gosselin + lunch | 12/12/15

Naar jaarlijkse traditie sluiten we op 12 december 2015 ons werkjaar af met een academische zitting in het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge.
Spreker dit jaar is professor dr ir. Derrick Gosselin, die onder de titel “een visie op de toekomst” een lezing zal verzorgen rond de nieuwe wetenschappelijke inzichten op het vlak van toekomstverkenning.
Gewoontegetrouw bieden we na de zitting een receptie aan, zij het ditmaal in het Crowne Plaza Burghotel, Burg 10, op wandelafstand van het Provinciaal Hof. Aansluitend kan deelgenomen worden aan een lunch, mits voorafgaandelijke inschrijving.

Programma

 • 10.30 uur : ontvangst van de genodigden in het Provinciaal Hof
 • 11.00 uur : verwelkoming door de Kapitein-ter-zee bd Jan De Vos, voorzitter
 • 11.15 uur : academische zitting: “een visie op de toekomst” lezing door professor dr. ir. Derrick Gosselin hoogleraar strategie & technologie, marketing Universiteit Gent, professor Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie, verbonden aan de Oxford University, Fellow van het Green Templeton College en Oxford Martin School.
  Leiders en verantwoordelijken worden geconfronteerd met toenemend complexe omgevingen, die gekenmerkt worden door Volatiliteit, Onzekerheid, Complexiteit, Ambiguïteit en Turbulentie, of VUCAT-omgevingen. De lezing behandelt enkele vernieuwende wetenschappelijke inzichten op het gebied van toekomstverkenning.
 • 12.30 uur: dankwoord
 • 14.00 uur: lunch in “Crowne Plaza Brugge” Burg 10 (voorafgaandelijke inschrijving)

Het menu

 • carpaccio van tonijn met kappertjes, zongedroogde tomaatjes, olijven, jonge slascheutjes en basilicum-olijfolie
 • filet van fazant met gezoete rode biet, knolselder en oesterzwammen en rode wijnsaus
 • lauwe clafoutine van appel met crumble van amandel en geserveerd met pistache-ijs
 • koffie of thee met versnapering
 • aangepaste wijn en water

Met zijn veertiende editie is onze academische zitting uitgegroeid tot een volwaardig evenement, dat zijn vaste plaats heeft veroverd in de kalender van Mars & Mercurius. Het is dan ook een gelegenheid bij uitstek geworden waarop wij als leden niet alleen elkaar, maar ook een aantal genodigden kunnen ontmoeten om in een gezellige sfeer kennis te maken en van gedachten te wisselen.
We verwachten u dus stellig op zaterdag 12 december 2015.

De deelnameprijs voor de lunch bedraagt € 60, te storten op rekeningnummer BE49280040898671 van Mars en Mercurius Brugge/West-Vlaanderen met de vermelding “… X 60 euro – academische zitting”.
Gelieve de ingevulde antwoordkaart terug te  sturen en het bedrag te storten vóór 4 december 2015.

André Billiet                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in eten, voordrachten. Bookmark de permalink .