Bezoek Grootseminarie en zijn archieven | 27/03/15

De voorzitter en het bestuur hebben het genoegen u op vrijdag 27 maart om 10 uur uit te nodigen voor een bezoek aan het Grootseminarie en zijn archieven.Achter een hoge muur schuilt een prachtig gebouw uit begin 17de eeuw waar in 1627 de Cisterciënzermonniken van de Duinenabdij (Koksijde) hun intrek nemen. Een bezoek aan dat renaissancegebouw loont zeker de moeite, maar ook een kijkje met gids in het zeer omvangrijk archief met documenten, niet alleen uit de Cisterciënzerabdijen Ter Duinen en Ter Doest maar ook uit abdijen en kloosters die de Franse Revolutie niet hebben overleefd. Zelfs handschriften daterend uit het begin van de 12de eeuw worden er bewaard. Het wordt een ware tocht door 9 eeuwen geschiedenis.
Programma:

  • 10.00 uur: geleid bezoek aan het gebouw (Duinenabdij, Grootseminarie)
  • 11.00 uur: expo en uitleg bij de handschriften
  • 12.00 uur: aperitief met beantwoorden van vragen
  • 12.30 uur: lunch – menu: soep, kipfilet met kervelsaus en wit van prei en gebakken aardappelen, dessert, water en wijn en koffie.

Deelname enkel voor leden, leden-sympathisanten en partners .
Deelnameprijs: € 22 per persoon – te storten op rekening BE49280040898671 van M&M Brugge/West-Vlaanderen vzw met vermelding “Grootseminarie + aantal personen”
Er is parkeergelegenheid in het seminarie.
Het aantal bezoekers is om praktische redenen  beperkt tot maximum 50 (2 groepen van 25) , bijgevolg zal de orde van aanmelden het criterium zijn om de limietgrens te bepalen. Uw deelname zo vlug mogelijk melden aan de secretaris tel. 050/339362 of e-mail andreas.billiet@skynet.be.
We hopen u te mogen ontmoeten ter gelegenheid van dit speciaal bezoek.

Andreas Billiet                                                          Jan De Vos Secretaris                                                                   Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in bezoeken. Bookmark de permalink .