Bezoek Jukeboxmuseum & brouwerij Bockor | 26/09/13

Wij hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen tot de bezoeken aan het Jukeboxmuseum en de brouwerij Bockor op donderdag 26 september 2013 om 14 uur

Het Jukeboxmuseum gelegen in Wervikstraat 192 te 8930 Menen dat een unieke collectie jukeboxen tentoonstelt, opgeluisterd met de aangepaste muziek, bezoeken we ’s voormiddags. Na de lunch, die we nemen in “De Club” (Larsstraat 8 te Lauwe), gaan we de brouwerskunsten van de familie VanderGhinste in de brouwerij Bockor (Kwaburgstraat 5 te 8510 Bellegem) bewonderen. Na het bezoek zijn natuurlijk degustaties van de gekende “OMER” voorzien.

We huldigen het principe “samen uit, samen thuis” en hebben een bus voorzien voor deze verplaatsing. Natuurlijk kan ook met eigen wagen gereden worden. Ruime parking aan “De Club”.
Hoe ziet de agenda eruit?

 • 08.30 uur: vertrek Brugge, Hendrik Brugmansstraat (achter Standaard boekhandel Stationsplein)*
 • 09.30 uur: bezoek Jukeboxmuseum
 • 11.30 uur: lunch (aperitief, gebakken victoriabaarsfilet op bedje van preistoemp, aspergegebraad met een appeltje met veenbessen, dragonsaus en kroketjes, gebak en koffie, wijn inbegrepen)
 • 14.00 uur: bezoek brouwerij Bockor + proeverij en geschenkpakket
 • 16.30 uur: einde bezoek
 • 18.00 uur: thuiskomst Brugge

Deelname:
Het aantal plaatsen is beperkt tot 50 (opgelegd door brouwerij)
De deelnameprijs bedraagt:

 • € 54 per persoon voor diegenen die met de bus meereizen
 • € 49 pp voor de personen die met persoonlijk voertuig deelnemen

De deelnameprijs dient gestort vóór 18 september op 280-0408986-71 of BE49 2800 4089 8671 van Mars en Mercurius Brugge/West-Vlaanderen met mededeling “Bockor”.

(*) Personen die wensen op te stappen in Zeebrugge (standplaats ALBION tours Hulkstraat 3 om 08.00 uur moeten dit melden bij de secretaris vóór 18 september.

Wat bezoeken wij op 26 september 2013?

 1. Het jukeboxmuseum in Menen
  Het jukeboxmuseum pleziert je met klank en design van de jaren 50. Het neemt je mee op een muzikale reis waarin de jukebox en de muziek van toen centraal staan. De collectie jukeboxen en muzieksingles is uniek in Europa.
  In de jaren 50 schittert de jukebox in alle hippe danstenten en in cafés. Ons bezoek geeft ons niet alleen een prachtige collectie jukeboxen te zien, maar we worden ook ingewijd in de boeiende geschiedenis en de technische geheimen van de jukebox, we worden tevens overweldigd door hun prachtige design en een betoverende muziek.
  Zie ook http://www.jukeboxmuseum.be/
 2. De Brouwerij BOCKOR in Bellegem
  De geschiedenis van de brouwerij begon reeds in 1892, maar dat horen wij wel bij ons bezoek. De huidige brouwerij die in gebruik genomen werd in 1930 domineert nu nog steeds het Bellegemse landschap, de statige toren van de brouwerij rijst broederlijk naast de kerk van Bellegem.
  In 1938 werd de toenmalige naam “Ghinst Pils” veranderd in BOCKOR, wat een samentrekking is van het Duitse woord “BOCK” en het Franse woord “OR” en dat werd dus de geboorte van de gouden pint.
  De naam “Brouwerij VanderGhinste” naar de naam van de stichter, wordt in 1977 gewijzigd in Brouwerij BOCKOR.
  In deze familiale brouwerij werden een aantal succesvolle soorten bier gebrouwen, maar het echte grote succes komt eind 2008 wanneer 120 jaar vakmanschap en vijf generaties brouwtraditie uitmonden in één bier: de OMER Traditional Blond. Dit blonde bier van hoge gisting is een schot in de roos. Reeds in 2009 wint OMER de gouden medaille op de “European Beer Star Awards” in Duitsland en in 2010 opnieuw de gouden medaille op de World Beer Cup in Chicago.
  Gedurende ons bezoek horen en zien we daar veel meer over en ook een proevertje hoort er zeker bij.
  Zie ook http://www.bockor.be/

We hopen u zeer talrijk te mogen begroeten op deze bezoeken met lunch.

Andreas Billiet                                                          François Crepain
Secretaris                                                                   Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in bezoeken, eten. Bookmark de permalink .