Voordracht dhr. Peter Verlinden | 18/01/12

Wij hebben het genoegen u en uw partner uit te nodigen tot de voordracht ‘Een halve eeuw Congo… een verloren paradijs?’ op woensdag 18 januari 2012 om 20.00 uur in het Grootseminarie te Brugge.
We starten het nieuwe jaar met een zeer interessante bijdrage over een bijzonder onderwerp: hoe is het gesteld met onze voormalige kolonie sinds haar onafhankelijkheid? Wie is beter geplaatst om deze vraag te beantwoorden dan de spreker Peter Verlinden? Sinds hij in 1990 als kabinetsmedewerker bij de minister van ontwikkelingssamenwerking in aanraking gekomen is met het Afrikaans continent en meer in het bijzonder met onze vroegere kolonie en mandaatgebieden, heeft deze problematiek hem nooit meer los gelaten. Verschillende boeken over de geschiedenis en de evolutie in deze gebieden volgen sinds 1995 elkaar op. Laatst, tijdens de hele verkiezingscampagne verbleef hij in Congo om er dagelijks zijn ervaringen en bevindingen op te tekenen en ze bij ons via de tv in onze huiskamer te brengen.
Deze conferentie gaat door in het Grootseminarie, Potterierei 72 te Brugge.
Na de causerie, de vragen en antwoorden is er mogelijkheid, mits betaling, een drankje te nuttigen.
Er is parkeermogelijkheid op de binnenkoer (opgelet: neem de laatste open poort vanaf de Potteriekerk).
Vooraf inschrijven is niet nodig aangezien deze causerie gratis is voor zowel leden als hun partners. Wij hopen jullie te mogen ontmoeten op deze voordracht.

André Billiet                                                               François Crepain
Secretaris                                                                   Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in voordrachten. Bookmark de permalink .