Bezoek Efico Seabridge Logistics | 11/10/11

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen op een bezoek aan Efico’s Seabridge Logistics Green Coffee Facility op dinsdag 11 oktober 2011 in de achterhaven van Zeebrugge, Koffieweg 10 te 8380 Zeebrugge.

Het ‘Efico’s Seabridge Logistics Facility’ werd in september vorig jaar plechtig geopend. Het Seabridge concept is uniek in de wereld. Het magazijn met 20.000 vierkante meter oppervlakte biedt ruimte voor 450.000 balen koffie. Dit verdeelcentrum voor groene koffie is ontworpen rekening houdend met alle mogelijke ‘groene’ factoren en is daardoor één van de meest vooruitstrevende bedrijven in zijn soort. De elektrische energie wordt opgewekt door 4.600 fotovoltaïsche panelen die op het dak zijn geïnstalleerd. Ook is de automatisering in het magazijn tot het uiterste gedreven: van receptie, steekproeftrekking, calibreren, kwaliteit, kleur sortering, drogen, mengen, emballeren tot het stockeren van groene koffie. Dit alles gebeurt onder een constante regeling van luchttemperatuur en vochtigheid, ingebouwde ventilatie, luchtfiltering en sterilisatie. Tenslotte is het magazijn met een uniek barcodesysteem uitgerust dat het in staat stelt de koffie in de hele supplyketen te traceren.

Programma

  • 13.45 uur: samenkomst op parking van het bedrijf
  • 14.00 uur (stipt!): ontvangst en rondleiding door de Heer Christian Meeùs, Head of Corporate
  • 16.00 uur: einde bezoek, koffie en aandenken

Het aantal deelnemers is strikt beperkt tot 30, dus kunnen we dit bezoek alleen aan de leden aanbieden en vragen we begrip bij de partners daarvoor.

De firma heeft met aandrang gevraagd voorafgaandelijk aan het bezoek een naamlijst van de deelnemers te hebben. Dus vragen we aan diegenen die willen deelnemen hun deelname vooraf en liefst vóór 8 oktober aan de secretaris mede te delen (telefoon of e-mail).
Fotograferen is helaas niet toegelaten.

Het is uitzonderlijk dat Efico Seabridge Logistics een bezoek aan haar installaties toelaat. Het is een eer dat dit ons toekomt, dus moeten we van deze gelegenheid profiteren!

André Billiet                                                               François Crepain
Secretaris                                                                   Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in bezoeken. Bookmark de permalink .