Diner-causerie ‘euthanasie in België anno 2024’ door Dr Luc Proot | 15/10/24

Met genoegen nodigen we u en uw partner uit op een diner-causerie ‘euthanasie in België anno 2024‘ door Dr Luc Proot, LEIF-arts West-Vlaanderen op dinsdag 15 oktober 2024 om 19.00 uur in de salons Lodewijk van Male, Maalsesteenweg 488 in Sint-Kruis Brugge.

We starten de avond met een licht diner, waarna gastspreker Dr Luc Proot een lezing zal verzorgen over de actuele kwestie van de euthanasiewet en de toepassing ervan in België anno 2024.
Sinds het in voege treden van de euthanasiewet in 2002 hebben reeds meer dan 34.000 patiënten euthanasie ondergaan. Deze ogenschijnlijk eenvoudige wet is zeer complex in zijn toepassing. Aan de hand van cijfers en voorbeelden zal Dr Proot een idee schetsen van de toepassingsmogelijkheden van deze wet met o.a. aandacht voor de problematiek van dementie, polypathologie en levensmoeheid.

De spreker
Dr Luc Proot (°15 augustus 1946) studeerde af als dokter in de heel-, genees- en verloskunde aan de KUL in 1972.
Van 1972 tot 1979 volgde hij de opleiding algemeen chirurg in UZ Gent o.l.v. Prof Derom.
Aansluitend werd hij staflid in AZ Sint-Jan in Brugge als algemeen chirurg met bijzondere bekwaamheid in de oncologische heelkunde.
In 1994 werd hij diensthoofd van de dienst algemene, vaat- en kinderheelkunde en in 1999 departementshoofd van het departement heelkunde.
Hij was in 1989 medeoprichter van de palliatieve zorg in Brugge.
Verder was hij van 1998 tot 2010 Secretary General of the Belgian Society of Surgery;
van 2007 tot 2011 voorzitter sectie borstheelkunde Royal Belgian Society of Surgery en van 2004 tot 2010 President of the Belgian Chapter of the American College of Surgeons.
Sedert 2002 tot op heden is hij effectief lid van de federale euthanasie commissie en sinds 2011 LEIF-arts en lid UL-team (Uitklaring Levenseindevragenteam).
Hij was in 2012 medestichter van LEIF West-Vlaanderen en is sinds 2013 lesgever LEIF opleiding levenseindezorg en Palm opleiding (opleiding palliatieve zorg). In 2023 ontving hij de LEIF Achievement Award samen met Andre Van Nieuwkerke voorzitter LEIF West-Vlaanderen.

Het diner
Ook ditmaal kozen we voor de formule van een diner-causerie en trekken we naar de ons ondertussen vertrouwde salons Lodewijk van Male, Maalsesteenweg 488 te 8310 Sint-Kruis Brugge. Het diner wordt opgediend aan ronde tafels en we blijven na het diner aan tafel zitten voor de causerie.
Volgend menu wordt opgediend:

  • Ontvangst met een drankje
  • Parelhoenfilet ‘fine champagne’ met kroketjes en seizoensgroenten
  • Dessert van de chef
  • Mokka of thee – versnaperingen
  • Dranken en waters aan tafel tijdens de maaltijd.

Inschrijving en betaling
Gelieve uw deelname op uiterlijk 12 oktober 2024 te bevestigen door digitaal in te schrijven via deze link.
Ingeval het u niet lukt om via digitale weg in te schrijven, kan u nog op de klassieke manier inschrijven via mail marsenmercurius.brwv@gmail.com of bij secretaris Ben Engelen op tel 0473 91 15 18.
Deelname in de kosten voor de volledige avond is 43 euro per persoon voor leden en hun partners, over te schrijven op rekening BE49 2800 4089 8671 van Mars & Mercurius Brugge met vermelding ‘diner-causerie 15 oktober’ en aantal deelnemers.
Overschrijving geldt als definitieve inschrijving.
Bij annulatie na 12 oktober 2024 kan deelnamekost om contractuele redenen niet meer terugbetaald worden.

Ben Engelen                                      Jan De Vos
Secretaris                                           Voorzitter

Tijdens de activiteit kunnen foto’s gemaakt worden voor de publicatie in ons tijdschrift, op Facebook en/of onze website.

Dit bericht werd geplaatst in eten, voordrachten. Bookmark de permalink .